Ano. Investujeme do nejkvalitnějších digitálních aktiv a pomocí těchto aktiv zhodnocujeme majetek investorů ve fondu DAC. Neinvestujeme do akcií, opcí, futures, forexu, dluhopisů, certifikátů, derivátů ani ETF.

Většina lidí se stále digitálních (krypto) aktiv obává. Nevěří jim. V tomto článku zjistíte, že pokud je váš přístup založený na kvalitní investiční strategii s mnoha lety zkušeností s touto investiční třídou, je alokace části vašeho investičního portfolia do digitálních aktiv, tou nejslibnější investicí na následujících 5 až 10 let.

Pro akciové investiční poradce: Pokud přistupujete kvalifikovaně a zodpovědně k investicím do digitálních aktiv, není to spekulace, jak se nám snažíte pořád předhazovat. Ale investice na střední a dlouhé období s největším potenciálem zhodnocení se stále velmi dobře kontrolovaným rizikem.

 

Dám vám příklad.

1, Na bankovním účtu máte 500 000 Kč, říkáte si: “Mám nulové zhodnocení peněz na účtu. Inflace mi bere každý rok několik procent. Chtěl bych investovat 300 000 Kč z této částky na 5 let.”

2, Máte tyto požadavky na investici:

  • dostávat měsíční rentu z vaší částky a to již od dalšího měsíce
  • nesnižovat počet aktiv, které jste na začátku investice nakoupili
  • připravit vaše portfolio na jednu z největších příležitostí zhodnocení majetku v následující dekádě, právě investicí do nejkvalitnějších dig. aktiv, které jsou stále ještě na začátku životního cyklu. Stejně jako byste nakupovali akcie Amazonu, Applu a Googlu v jejich počátcích, kdy měly tyto firmy více konkurentů a byly velmi inovativní.
  • nejste si jisti výběrem digitálních aktiv, jejich správou a zabezpečením, jelikož pracujete v jiné business oblasti a nemáte příliš času na studium této nové investiční třídy
  • je pro vás atraktivní dostávat měsíční rentu zhruba kolem 4,5 – 5 % ročního zhodnocení (procentuální odměna se pohybuje kolem tohoto zhodnocení v současnosti, ale může se v průběhu času měnit)
  • pokud si vaši rentu nevyberete měsíčně, chcete aplikovat složené úročení okamžitě a tím ještě zvýšit počet nových aktiv ve vašem portfoliu

 

Jak to celé funguje? Pro vás jako investora, velmi jednoduše.

  1. Investujete 300 000 Kč z našeho příkladu.
  2. Po prvních zhruba 30 dnech investice, můžete dostat rentu, pokud se takto dohodneme.
  3. Renta je zhruba 4,5 – 5% ročně na základě “Stakingu” digitálních aktiv. Tedy z 300 000 Kč je 5% 15000 Kč, na měsíční bázi 1250 Kč. Není to sice obrovská částka, ale je to váš pasivní příjem.
  4. Na pozadí to funguje takto: Za 300 000 Kč jsme nakoupili několik dig. aktiv. 1000 ks aktiva č.1, 5000 ks aktiva č.2 atd. Aktivujeme na těchto aktivech staking. Tedy zabezpečenou cestou poskytujeme digitální aktiva konsenzu sítě a dostáváme za to poplatky, které zaplatili uživatelé sítě za zpracování svých transakcí. Odměnu dostáváme v kryptoměnách, nikoliv v korunách, dolarech či eurech. A to je další skvělá výhoda.
  5. Proč? Pokud hodnota dig. aktiva dočasně klesne, nemusíte tyto nové mince prodávat. Prostě si je ponecháte a aplikujete na ně složené úročení na další měsíce. Jakmile cena dig. aktiva vyroste na zajímavou úroveň, prodáte takto vygenerované mince a dostanete svoji rentu.
  6. Stále ale držíte ve svém portfoliu počty aktiv jako na začátku, ty se nesnižují.
  7. Navíc v rámci například 5 let, očekáváme, že dig. aktiva do kterých investujeme budou natolik žádaná a potřebná díky stále narůstajícímu počtu transakcí na těchto sítích, že jejich cena výrazně vyroste. Ne kvůli spekulacím, tak jako u zastaralého a nepotřebného bitcoinu, ale díky potřebě firem a lidí.
  8. Tudíž pokud se zvýší hodnota dig.aktiva v čase, zvýší se i vaše renta. Pokud dočasně klesne hodnota aktiv, můžete počkat s prodejem, a zvyšovat ještě o něco více počet svých aktiv.
  9. Veškerá vaše digitální aktiva jsou bezpečně uložena na Ledger Nano X a jejich záloha ve dvou depositních boxech v různých bankách. Aktiva do fondu DAC vybíráme na základě naší 5-ti bodové investiční strategie, kterou jsme budovali více jak 3 roky. Dále do stejných aktiv investujeme i naše finanční prostředky a pohybujeme se v této oblasti již více jak 8 let.

 

Ještě jednou: Investujete 300 000 Kč, dostáváte 1250 Kč každý měsíc jako rentu, a to v případě, že dig. aktiva zůstala na stále stejné hodnotě. Navíc držíte portfolio nejkvalitnější digitálních aktiv, která se budou velmi pravděpodobně více a více zapojovat do transakčního světa firem a lidí. A tudíž jste zároveň připraveni na jednu z největších příležitostí na zhodnocení majetku v následujících 10 letech.

 

Možná se ptáte, co z toho máme my? Jaké jsou poplatky?

  • Společně s Davidem jsme si řekli, že chceme mít jednu z nejatraktivnějších a nejférovějších poplatkových struktur na trhu pro aktivně řízený fond
  • Máme jen dva poplatky. Vstupní poplatek 3% z investované částky (minimum 20 000Kč) a ten použijeme v podstatě celý na zabezpečení a správu investice (nákup Ledger Nano X, platba za depositní boxy v bankách, správa 5 let investice, poplatky burzám za nákup a prodej). A naši výkonnostní odměnu 14% a to jen ze zisku většího než 30% při prodeji portfolia.
  • Za správu investice a staking neplatíte nic. Vaše měsíční renta není o nic snížena, není zde pro vás žádný poplatek. Jednoduše proto, že věříme, že v 5-ti letém horizontu se vaše investice i tak významně zhodnotí. A zároveň bude pro vás atraktivní investovat s námi, například z důvodu měsíční renty bez poplatků.

 

Zaujala vás tato příležitost pasivního příjmu, ale stále máte otázky? Napište nám a pojďme vše probrat. Nemusíme se na žádné spolupráci dohodnout, a nebo také budeme společně budovat majetek mnoho let a stanou se z nás přátelé. Tak jak se nám to často stává s našimi současnými investory.

 

Pěkný den

Petr