Investujete. Čekáte. Při vhodné příležitosti a zajímavém zhodnocení prodáte. Co se ale děje mezi těmito kroky konkrétně ve fondu DAC? Jaké investiční otázky řešíme?

Autenticky vám přinášíme nahlédnutí jak takový život investice ve fondu DAC vlastně vypadá.

Záleží jaká digitální aktiva spravujete a vlastníte. Jedním aktivem v našem fondu je XRP. A zde máme jeden zásadní termín. 12. prosince 2020. Tento den bude tzv. snapshot účtů aktivních na XRP Ledger. A to pro distribuci SPARK tokenů. Ti kdo se připraví, dostanou tyto tokeny zdarma.

Vzniká nová síť FlareNetwork, která přinese DeFi a smart kontrakty pro XRP. Všichni naši investoři dostanou v návaznosti na jejich množství XRP také SPARK tokeny. A nemusí se o nic starat. Nastavení adres na Ledger Nano X provedeme my a správu těchto nových tokenů také. Jakou bude mít spark hodnotu? Zatím nevíme. Ale s postupem času a uplatněním rozhodně nebude nulová.

 

A máme tu i další důležitý den. 6. prosince 2020 a to pro majitele digitálního aktiva ADA, neboli Cardano. Jelikož si síť Cardana zakládá na maximální decentralizaci, mění se tzv. parametr “k” pro pooly, které poskytují staking. A ty co budou mít pod správou více jak zhruba 64 miliónů ADA, dostanou nižší odměnu. Tímto chce Cardano dosáhnout většího počtu poolů a zamezit koncentraci tokenů v několika velkých poolech.

A proto ve vhodný okamžik, vybereme nový pool, který bude poskytovat výhodné zhodnocení a bude splňovat několik dalších kvalitativních podmínek. Není to zcela jednoduchý proces. Ale je třeba sledovat novinky a reagovat. Odměnou je efektivní správa portfolií a třeba 5% růst vašich aktiv, která spravujeme.

 

Tyto aktivity se právě teď dějí v našem fondu DAC. Pokud chcete zhodnocovat část svého majetku pomocí digitálních aktiv, ale nechcete takováto nastavení a správu provádět sami, obraťte se na nás a spolupracujme na vašem portfoliu.

 

Pěkný den

Petr