Četl jsem několik odpovědí, co si přejí CEO ohledně kryptoměn a blockchainu pro rok 2020. Pojďme se na některé odpovědi podívat.

Například Erik Voorhees, CEO ShapeShift, si přeje aby se kryptoměny vrátily do vyrovnaného stavu. Což znamená, že například v roce 2017, kdy jsme se bavili o krypto bublině, v podstatě všechny projekty byly nesmyslně nadhodnoceny. A naopak v letech 2018 a 2019 i kvalitní projekty ztrácely na hodnotě, protože převládal pesimismus po prasknutí bubliny.

Hlavním i naším přáním je, aby se konečně kvalitní kryptoměnové projekty prosadily a významně získaly na hodnotě v porovnání s ICO projekty či projekty, které jenom kopírují a nic potřebného nepřináší.

 

Velmi pěkné přání také přichází od Robert Beadles, presidenta Monarch Blockchain Corporation. Přeje si, aby USA konečně vyjasnilo regulaci krypto měn a začalo tuto novou technologii podporovat včetně jejich vývojářů. A nastavilo 10 procentní daň na veškeré používání a zisky z krypto měn.

Musím uznat, že tento návrh se mi také líbí. Velmi positivní je, že Německo udělalo první krok a od tohoto roku 2020, povoluje bankám nabízet a spravovat digitální aktiva, tedy krypto měny.

 

Celkově lze shrnout, že většina CEO, kteří se již několik let pohybují v tomto oboru, si přeje jasná pravidla používání a danění kryptoměn. A jejich regulaci tak, aby se omezil počet podvodných a nic nepřinášejících projektů.

 

My vidíme rok 2020 jako významný milník ve světě digitálních aktiv, kdy se konečně probudily i státní organizace a postupně chápou, že digitální aktiva tu s námi budou i v následujících letech a možná i staletích.