Je to již nějaký čas, kdy jsem zaznamenal první zmínky o projektu Karierko.cz na síti LinkedIn. Z počátku jsem nevěděl, co od toho projektu čekat. Rád sdílím nasbírané zkušenosti s ostatními, a velmi dobrým publikem jsou studenti či žáci na školách.

Proto mne tento neziskový projekt velmi zaujal.

Jste středoškolák, je vám 17 či 18 let, a co dál? Půjdete rovnou do práce, nebo si ještě prodloužíte studentský život o dalších 5 let na vysoké škole? A jaké možnosti vůbec na trhu práce mám? Najdu tam to, co by mě skutečně bavilo?

Na podobné otázky se snaží najít odpovědi spousta studentů. A projekt Karierko.cz se jim snaží odpovědi na tyto otázky ulehčit.

 

Sleduji pokroky zakladatelek tohoto projektu v podstatě od začátku a musím říci, že si mě tento projekt a přístup k informacím pro studenty získal.

Přemýšlel jsem, jak bych mohl pomoci a zapojit se. Domluvili jsme se na interview, které ale díky zákazu cestování přes hranice kvůli virusu (Březen – Červen 2020) nebylo zatím možné zrealizovat jelikož pracuji v zahraničí.

Našli jsme ale další možnost jak se zapojit a to napsání několika článků na téma krypto aktiv, blockchainu pro firmy a investování do kryptoměn.

Téma krypto aktiv je obsáhlé, komplexní a není zcela jednoduché na pochopení.

Proto jsme články připravili spíše lehčí formou, tak aby byly co nejvíce srozumitelné pro studenty. Nejde nám o kompletní vysvětlení jak funguje blockchain nebo jaké všechny krypto projekty existují.

 

Chceme tuto novou a velmi perspektivní třídu aktiv představit studentům, kteří již přicházejí z plně digitální generace (Digital Native), a téměř jistě se s těmi nejkvalitnějšími digitálními a krypto projekty setkají na své budoucí kariérní cestě.

 

První článek na téma “Úvod do kryptoměn” najdete zde.

 

Těším se na pokračování naší spolupráce a třeba i osobní setkání se studenty, které toto téma a možnost vlastní realizace zajímá.

Petr